www.ferospoj.cz :: Patka kotevní, nastavitelná výškově i rozměrově (24.04.2024 - 23:57)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Patka kotevní, nastavitelná výškově i rozměrově

Kotevní patka s nastavitelnou výškou i šířkou

Kotevní patka galvanicky pozinkovaná se spodní deskou 160 x 100 mm a s U profilem s nastavitelnou šířkou. Patka je zároveň výškově nastavitelná pomocí prodlužovací matice. Tato patka se umisťuje na již hotovou základovou desku (kotvení na závitové kolíky a stavební chemii či na hmoždinku a šestihranný stavební vrut)

Použití kotevní patky

Základní výhodou nastavitelných kotevních patek je fakt, že všechna kotevní stanoviště nemusí být ve stejné výšce, rozdíly lze "dohnat" nastavením patky. Vnitřní třmen lze nastavovat od 80 do 160 mm, patky jsou vhodné zejména pro kotvení velkých trámu a také pro atypické rozměry trámů. Tento kotevní prvek můžete použít na jakýkoliv typ dřevostavby. Díky plechu silnému 4 mm a silnému kotevnímu kolíku pod deskou U snese patka i zatížení dřevostavbou s betonovou střešní krytinou. Počet kotevních stanovišť je nutné přizpůsobit typu dřevostavby. Pro kotvení k dřevěným prvkům doporučujeme použít speciální vruty do tesařského kování s půlkulatou nebo plochou talířovou hlavou. Zajistíte tak pevný a estetický spoj.

Montáž kotevní patky

Po správném a přesném vyměření místa instalace se samotná patka přikotví k podkladu. Doporučujeme podkladový beton min. třídy C16/20 (dříve B20). Pokud máte na betonové desce/patce ještě dlažbu, je nutné prodloužit kotvení až do betonové části, samotná dlažba není pro patku dostatečnou oporou.

K montáži budete potřebovat vrták do betonu a kotevní materiál. Zde máte možnost volby:

Od způsobu kotvení se pak odvíjí pevnost spoje. Na mohutnější konstrukce a větší počet děr doporučujeme chemickou kotvu v kombinaci se závitovou tyčí (svorníkem) a matkou.

Kotvení dřevěného sloupku

Stejně jako u montáže patky do betonu máte i při kotvení trámku několik možností a opět se způsob bude odvíjet od zamýšlené konstrukce, především pak její hmotnosti a velikosti.

Obyčejné vruty do dřeva nejsou vhodné z důvodu nedostatečné pevnost ve "střihu", a proto doporučujeme použití těch konstrukčních.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Patka kotevní, nastavitelná výškově i rozměrově naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!