www.ferospoj.cz :: Opasek k přichycení napínáku ke sloupku, různé barvy (29.03.2024 - 12:08)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Opasek k přichycení napínáku ke sloupku, různé barvy

Opasek k přichycení napínáku

Opasek slouží k přichycení napínacího strojku k plotovému sloupku. Opaskový pásek je vyroben z pozinkované oceli a v případě barevných variant je povrch ještě komaxitován. Opasek je tak chráněn před korozí. Opasky nabízíme v různých délkách a pasují na sloupky o průměru 38, 48 a 60 mm.

Opasek k přichycení napínáku není při stavbě plotu nezbytným komponentem, napínací strojek můžete také přidělat vázacím drátem. Opasek je ale ideálním řešením a na plotovém sloupku lépe vypadá.

Montáž opasku

Opaskový pásek správné délky ohneme podle plotového sloupku a mezi jeho konce vložíme otvor napínáku. Poté stáhneme šroubem o velikosti M8 s maticí.

Kolik opasků je potřeba pro stavbu plotu?

Opasky se dávají na všechny plotové sloupky, na které se umisťují napínací strojky a platí, že ke každému strojku potřebujeme jeden opasek. Jedná se konkrétně o tyto sloupky:

  • na začátku plotu
  • v každém rohu plotu
  • při každé změně směru plotu
  • každých nejvýše 25 metrů rovné délky plotu
  • na konci plotu

Potřebné množství opasků a napínáků se odvíjí od počtu řad napínacího drátu. Při výšce pletiva do 150 cm se používají dvě řady napínacího drátu (horní a spodní). Pokud volíte pletivo o výšce 150 cm a více, doporučujeme použít také třetí (středovou) řadu napínacího drátu. Počet řad napínacího drátu není ovlivněn tím, zda pro stavbu plotu používáte zapletené či nezapletené pletivo.

Pokud se na jednom sloupku používají napínáky z obou stran (rohový sloupek, každých nejvýše 25 metrů rovného plotu a při každé změně směru plotu), je nutné umístit dva opasky nad sebe nebo použít speciální očko pro přichycení napínáku, které se na opaskový pásek navleče.

Co je potřeba na stavbu plotu?

 

Potřebné množství všech komponent se dozvíte v článku kalkulace ceny plotu.
Pokud si nebudete vědět rady, napište nám na poptavky@obchodprodilnu.cz ideálně i s jednoduchým náčrtkem pozemku.
Rádi Vám cenu plotu ZDARMA spočítáme!

Doprava a dostupnost pletiv

Snažíme se v sezóně držet vysoké skladové zásoby pletiv, abychom mohli dodávky realizovat obratem. Plot včetně příslušenství Vám zašleme po celé ČR prostřednictvím paletové přepravy nebo zavezeme naším vozem.

Návod na stavbu plotu z pletiva

Montáž plotu zvládnete svépomocí bez asistence firmy. Podívejte se na naše články, které se týkají výběru a montáže plotu:

Jak betonovat sloupek?
Jak vybrat pletivo?
Jak vybrat plotové sloupky?
Co vše je třeba na stavbu plotu?
Podhrabové desky - ano či ne?

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Opasek k přichycení napínáku ke sloupku, různé barvy naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!