www.ferospoj.cz :: Drát vázací/napínací, poplastovaný, zelený (28.03.2024 - 15:00)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Drát vázací/napínací, poplastovaný, zelený

OCELOVÝ DRÁT POTAŽENÝ PVC

Ocelový drát potažený PVC. Tento drát nejčastěji využijete při stavbě plotu z čtyřhranného pletiva. Větší průměry drátu Vám poslouží jako napínací drát, zato menší průměry slouží většinou jako dráty vázací - pro připevnění pletiva ke sloupkům apod. 

Vázání a napínání

  • Napínání (2,2 - 2,5 mm)

Horní napínací drát je hlavním nosným prvkem čtyřhranného pletiva. Středový a spodní napínací drát je opěrným prvkem pletiva. Napínací drát je na prvním sloupku pomocí napínáku. Na průběžných sloupcích se používá příchytka a k poslednímu sloupku drát pouze uvážete. Na počáteční a závěrečný sloupek plotu působí značný tah, proto je nutné tyto sloupky opatřit vzpěrami. Při výšce nezapleteného pletiva nad 150 cm doporučujeme tři řady napínacího drátu. U zapleteného pletiva postačí jen jako středový drát. 

  • Vázání (0,9 - 2 mm)

Vázací drát slouží k přivázání čtyřhranného zahradního pletiva k prvnímu sloupku a také k napínacímu drátu. Vázací drát můžete využít prakticky na cokoliv, třeba k přivázání vinné révy, rajčat a různých keřů. Drát proplétáme pletivem odshora dolů. Pletivo v každém plotovém poli musí být dobře vypnuto.

Připevnění napínacího drátu ke sloupku

Opasek přiložte ke sloupku, obtočte a mezi konce opasku vložte napínák. Poté zafixujte šroubem a matkou. Matku utáhneme tak, aby šlo s opaskem dobře posouvat směrem nahoru a dolů po sloupku, ale zároveň, aby opasek držel v dané pozici sám od sebe.

Uchycení napínacího drátu na průběžné sloupky se provádí příchytkou. Příchytky se používají na každém sloupku. V závislosti na výšce pletiva se počet zvyšuje. Pro pletiva do výšky 150 cm lze použít dvě příchytky, které budou držet horní a spodní napínací drát. Při volbě vyššího pletiva použijte třetí řadu středového napínacího drátu.

Co je potřeba na stavbu plotu?

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Drát vázací/napínací, poplastovaný, zelený naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!