www.ferospoj.cz :: Deska rýhovaná terasová (29.03.2024 - 11:33)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Deska rýhovaná terasová

Terasová rýhovaná deska je plastová deska vyrobená z materiálu TRAPLAST. Je ideální pro tvorbu teras, balkónů, restauračních zahrádek, různých chodníků a dalších ploch určených k chůzi. Enormní vlhkost není problémem, desky z Traplastu se hodí pro použití okolo bazénů i pro přístavní mola. Jejich vlastnosti se nezmění, ani když budou desky umístěny stále pod vodou. Terasové desky odolávají povětrnostním vlivům a vlhkosti. Díky odvodňovacímu rýhování na obou stranách se na deskách nedrží voda. Každá strana má jinou hustotu a vzor rýhování, takže lze utvořit různé vzhledy pochůzných ploch. Při běžném znečištění stačí ostříkat terasová prkna vodou. Použitý materiál zajišťuje dlouhou životnost a přírodní vzhled. Lze jimi nahradit výrobky z exotického dřeva. Skladebná délka rýhované desky včetně dilatace je 1500 mm (samotná deska má 1495mm).

Výhody terasových desek z Traplastu:

  • odolnost vůči vlhku, plísním, houbám a škůdcům
  • bezúdržbový materiál, není třeba natírat ani nijak ošetřovat
  • Traplast lze jednoduše upravit řezáním, broušením i vrtáním

Montáž terasových desek:

Montáž se provádí ideálně při teplotách okolo 20 °C z důvodu tepelné roztažnosti desek. Doporučuje se používat šrouby se zápustnou hlavou, které nebudou splynul s deskou. Otvory pro šrouby do terasových desek předvrtáváme nejméně o dva mm větší, než je průměr šroubu. Desky se montují na podkladovou konstrukci, kterou tvoří podkladní profily (40x40 a 80x40 mm) a je nutné dodržet dilatační spáry mezi podélnými a příčnými stranami terasových desek. Velikost dilatace mezi kratšími stranami terasových desek by měla být 7 mm, mezi delšími stranami 3 mm. Stejně tak dbáme i na přibližné vzdálenosti mezi jednotlivými podkladními profily. Podrobný návod k přečtení ZDE. Pro montáž se používá stejné nářadí jako při práci s tvrdým dřevem nebo kovem.

Prodej terasových rýhovaných desek je realizován v ucelené rozměrové řadě. Jednotlivé varianty, základní technická data, aktuální ceny a dostupnosti naleznete výše. Na všech sloupcích v tabulce variant, které obsahují zelenou šipku, je možné filtrovat technická data. To Vám dává možnost lépe vyhledat konkrétní rozměr, průměr, délku či jiný parametr.
Je-li aktuální dostupnost některé z výše nabízených variant Na dotaz či potřebujete-li do Vašeho projektu rozměr, který se v tabulce výše nenachází, poptejte nás prosím. V co nejkratší lhůtě se Vám pokusíme poskytnout cenovou nabídku / zpětné info.

 

Více technických informací, cenové informace a dostupnosti produktu Deska rýhovaná terasová naleznete na našem e-shopu Obchodprodilnu.cz. Kliknutím na odkaz se dostanete přímo na produktovou kartu tohoto výrobku!