www.ferospoj.cz :: Trapézové tyče, trapézové matice (29.03.2024 - 01:29)

Spolehlivý obchodní partner pro dílnu a řemesla

Trapézové tyče, trapézové matice

Nepřehlédněte naší nabídku trapézových tyčí a trapézových matic!

Pokud vyrábíte stroje či výrobky, jejichž součástí jsou také trapézové tyče či trapézové matice, nabízíme Vám široký sortiment potřebného materiálu.

Pokud jste na tento článek narazili náhodou, možná se ptáte, co je vlastně trapézová tyč či matice. Tedy alespoň pár základních informací k tomuto speciálnímu spojovacímu materiálu. Trapézový závit má přibližně dvakrát větší stoupání než závit metrický, tudíž dvakrát rychlejší posun. Je-li závit vyráběn válcováním dle normy DIN 103, je lichoběžníkového tvaru. Šrouby s trapézovým závitem se proto používají hlavně jako pohybové šrouby, u strojů či různých heverů a zdviží.

Standardně se trapézové matice vyrábějí v rozměrové řadě od TR10 do TR80, délky předvyráběných tyčí jsou 1m, 2 m a 3 m. Vyrobit lze i výrobky podle speciálních technických výkresů. V naší nabídce naleznete trapézové tyče a trapézové matice různých rozměrů a z různých vstupních materiálů. Standardní trapézové matice válcové, trapézové matice šestihranné a matice vyráběné z bronzu či nerezu skladujeme a jsou tak obratem k dodání na jakoukoliv dodací adresu v ČR či SR.